Administrare servere

Serverele reprezinta, aproape intotdeauna, componenta cea mai importanta a unui sistem informatic si din acest motiv administrarea lor obliga la rigoare, pregatire profesionala si dotare tehnica de exceptie. Din contra, o abordare superficiala, sau delegarea unui personal insuficient pregatit teoretic sau tehnic, conduc aproape intotdeauna la transformarea serverelor in veriga slaba a sistemului informatic, iar efectele pot fi dintre cele mai dure: accesul unor persoane ostile la informatii confidentiale, pierderi de informatii, incetarea temporara a activitatii ca urmare a lipsei unei solutii pregatita din timp pentru situatii de avarie, etc.

Luconsult Team s-a specializat in serviciul de administrare servere bazate pe platforme Linux si Windows. Experienta acumulata in timp si permanenta preocupare acordata componentei organizatorice au condus la definirea unor proceduri de lucru clare atat pentru operatiile de rutina: instalare, configurare si monitorizare servicii, intretinere hardware echipamente, dar mai ales pentru operatiile cu caracter special: pregatirea din timp a solutiilor de restaurare a functionalitatii echipamentelor care au suferit avarii hardware sau software, dezvoltarea de aplicatii software personalizate cu scopul informarii in timp real asupra starii de functionalitate a echipamentelor, etc.

Serviciul de administrare servere presupune, prin natura lui, o organizare fara fisuri, certificarea ISO 9001 fiind doar unul din pasii pe care i-am considerat necesari pentru sprijinirea acestui deziderat.